Posts tagged press

Featured in FORBES MAGAZINE

Cover story: 100 cool - DIANA IONESCU, Educatorul „new beauty”

image

image

27 de ani, make-up artist, arhitect, artist vizual, estet

Diana reprezintă grupul social al „educatorilor”, al celor care își transmit expertiza și viziunea despre lume pentru a schimba mentalități și a construi comportamente.

Își practică orele de excelență de foarte devreme, își construiesc cariera multidisciplinar (Diana e make-up artist cu formare de arhitect), investesc în pasiunea, deci profesia lor și ajung „under 30’s” să aibă recunoaștere, factor F (friends, followers, fans) pe care-l folosesc în acțiuni de educație (cursuri în care își expun expertiza).

Sunt generoși, pro-activi prin împărtășirea propriilor viziuni și talente.

dianaionescu.tumblr.com

Profilul celor 16 tiplogii de trendsetteri/formatori de opinie este construit în conformitate cu profilurile din baza de date de coolhunting Antz-cool mentality hub.

VEZI AICI CELE 16 TIPOLOGII DE TINERI COOL

Citeste aici cover-story-ul 100 cool, brandurile unei generații

Vezi aici o galerie foto cu cele mai cool 100 de branduri din Romania

Press: Interview @ Idelier - Faţă în faţă cu Diana Ionescu. Gesturi cromatice şsi geometrice în ArhiCad, chipurile

Diana Ionescu în Cafeneaua IDELIER

Faţă în faţă cu Diana Ionescu. Gesturi cromatice şi geometrice în ArhiCad, chipurile

"E vineri seară, 9 noiembrie, suntem la Idelier, Atelierul de Idei, participăm la un experiment cromatic alături de DIANA IONESCU, artistă şi tutore de make-up (muză a artelor plastice, fotograf, arhitect). Miza discuției orbitează în jurul culorilor toamnei, nuanțele sezonului rece și zonele de gri ale compozițiilor de make-up. Experimentul face parte dintr-un interviu, ascultăm cu gesturi pe gustul fiecărora, apăsând play.

Diana Ionescu — Tonuri de gri

Pentru a cuprinde în ansamblu expresia forte a artei Dianei, elaborăm un exercițiu de imaginație, laitmotivul interviului esteacromatopsia (med.), incapacitatea de a distinge culorile, o provocare la reflecţie asupra elementelor pigmentate ale vieţii.

Fiind specializată în scharf-ul necesar unei analize de detaliu, Diana Ionescu atrage atenția în legătură cu realitățile daltonismului, cecitatea (orbirea) pentru roșu se numește protanopie, iar cecitatea pentru verde deuteranopie. Aceste forme de cecitate exprimă faptul că persoanele afectate confundă roșul cu verdele și chiar cu alte culori de aceeași strălucire sau saturație cum ar fi albastrul sau cenușiul.

În chip normal, pentru a citi o imagine artistică, spectatorul e obligat să parcurgă o cale trasată dinainte, care poate fi dreaptă sau sinuoasă, cu părți însorite sau umbrite și cu întâlniri neașteptate. Descifrarea aspectului unei persoane se petrece ca un spectacol ce se desfășoară în timp, ca o piesă de teatru sau un concert.

Diana întâmpină transformările naturii cu ajutorul luminii ambientale, prin compoziții deschise către vegetal și volume obținute în clarobscur, printr-o infinitate de tonuri de gri. Vara, soarele e mai puternic, vântul îşi ţine respiraţia. Iarna, chipul se conservă. Rozul sănătos și rustețea tenului sunt artificii de accente de lumină albă sau colorată, rumenul din obraji pune în valoare o sănătate robustă, o figură palidă cu ochii umbriți, melancolici, duioși, contrastează cu ruginiul, arămiul, pământiul frunzelor și alcătuiește o rimă plastică cu podoabele anotimpului.

Epiderma chipului înregistrează ca o membrană sensibilă, sensul forțelor care apasă epiderma vine dinlăuntru sau din afară, iar în înfățișarea umană intră în joc toate contrastele posibile, de la cele ale volumelor în spațiu, reprezentate de expresiile feței, care răsfrâng lumina în funcție de proeminențe și scobituri, până la sugestia elementelor naturale, precum vântul sau furtuna, aflate în acțiune asupra personajului, redate simbolic de către machiaj, prezente doar prin efectele lor, realizate prin gesturi de sfumato, procedeu din pictură care constă în estomparea contururilor unei figuri, încât aceasta pare a fi învăluită de fum.

Înapoi în fața oglinzii, albastrul meditativ, saturat în pigmenţi, al ochilor Dianei Ionescu, este primul semnal al unei prezențe inconfundabile; prieten umbrei, odată întunecat, pare mai strălucitor, ca o forţă clară şi pură, comparabilă cu cea a naturii din timpul iernii, când totul e ascuns, dar când totul germinează şi creşte în secret.

În limbajul culorilor, astfel de aprecieri sunt emise de teoreticieni precum Johannes Itten sau Wasily Kandinsky, identitatea fiecărei culori fiind pusă în valoare de personalitatea celui care o proiectează. În alăturarea culorilor pe figura umană intervin de la început datele naturii: nuanţele pielii, ale părului şi ale ochilor. Acordul cromatic al unei compoziţii este determinat de reluarea unei culori în ansamblul unui look, simţurile privitorului pun în lumină farmecul personal al privitului în momentul în care culoarea părului este reluată în vestimentaţie, ori culoarea ochilor sau a buzelor revine în acompaniamentul unor accesorii de garderobă.

Diana Ionescu — Culorile naționale

Puterea contextului dictează de cele mai multe ori alegerea machiajului. Intrarea în pielea unui personaj e mult ajutată de costum și îndeosebi de paleta cromatică a expresiei chipului. Figura umană este o imagine cinetică, mereu schimbătoare prin jocul mimicii. Trezește impresii, involuntar, inevitabil. Coafura și machiajul pot modifica proporțiile feței în ansamblu, dar și în relația dimensională cu etajele ei.

Experiența Dianei Ionescu o recomandă pentru artele dramatice, una dintre cele mai recente colaborări o aduce în culisele Teatrului Bulandra, make-up artist în spectacolul “Șarpele în iarbă”, de Alan Ayckbourn, în regia lui Emil Hoștină, cu Ioana Abur, Anca Andron și Iulia Lumânare, în distribuție. Vraja spectacolului ne proiectează într-o lume a metamorfozelor și a disimulării. La nivel de machiaj, accentul este pus pe mister și realism frust, se exploatează expresii fixate în cute și linii naturale, nu se încearcă apropierea de un ideal de frumusețe, ci mai degrabă de un ideal de putere, incorigibil în inocența avântului său, de recuperare a timpului pierdut.

Se stabilește o relație socială între privitor și privit. Diana Ionescu se mândrește cu o foarte bună memorie vizuală a chipurilor. Își amintește cu drag modelele care îi grațiază penelul și remarcă detalii aparte de stil, compoziții experte de make-up, tușe forte ale îndemânării de artist plastic, înfățișări discrete, ori frapante, în cotidianul Bucureștiului.

Mai presus de tendințe în make-up, uzanțe în make-up, look-uri celebre, formule de succes, fața poate fi citită ca și un tablou, prin linii, lumini și umbre, accente, acorduri și culori, centre de interes și drum compozițional. Judecând după termenul de valabilitate al unui machiaj și influența factorilor externi, Diana Ionescu ne oferă câteva sfaturi în legătură cu retușarea unei opere de make-up:

În primul rând, trucul Dianei este un S.O.S. KIT, compus din elementele de bază ale machiajului pe care îl porți: creionul, rujul, o oglindă, câteva farduri. Accentele bine definite geometric sunt cele mai expuse întinderii, dar pot fi corectate dacă deții instrumentele cu care le-ai creat. Pentru a merge la sigur, optează pentru un look soft și natural, compus din rujuri fără contur precis, doar nuanță, bine estompate, rezistă de minune și se contopesc cu linia anatomică a buzelor.

Pentru realizarea oricărei compoziții, esențială rămâne organizarea ei unitară, conducerea privitorului pe un drum bine stabilit. O nepotrivire sau o stridență sare în ochi, e percepută conștient sau doar ca o surdă iritare. Vara, se aplică protecție solară înainte de machiaj. Este bine de știut rezistența produselor, termenul lor de valabilitate și compoziția chimică. Tenul trebuie hidratat, fondul de ten folosit cu măsură, chipul să emane lumină. Poți experimenta cu amestecuri de pigmenți, îți poți crea propriile culori, acele culori care te poartă dincolo de curcubeu.

Atenție la regia luminii și grijă la acele elemente mai puțin fățișe ochiului needucat. Ele pot desăvârși un look, precum și surprinde un faux-pas. Evită a te ascunde în spatele machiajului, propria-ți frumusețe te poate da de gol, fii cât mai naturală.

Frumusețea e o comoară de redescoperit.

Descoperă mai multe răsfoind după câteva dintre influenţele de make-up art ale Dianei, search cu încredere:

ALEX BOX
KEVYN AUCOIN
LISA ELDRIDGE
ETC.”

BFresh magazine - interview

BFresh magazine - interview

Press: Featured in The VandalList @ Style Icon

"Diana Ionescu describes herself as a “bold Make-up Artist, with an artistic and outside the box perspective on life” that is highly reflected in her work. 

With a bachelor degree in architecture and a passion for photography, Diana chose to express herself through make-up and not only.  She loves “to experiment and find unconventional ways to express by playing with colors and with the geometry of the human face” and the result is always bold, yet feminine, delicate. 

What we like and appreciate about Diana Ionescu is the fact that she is a complete artist, juggling with make-up techniques, photography tricks and fashion, always looking forward into pushing boundaries and be the better version of herself. 

What we hope and actually are sure of? Diana Ionescu, a successful Romanian freelancer make-up artist will be very very soon known worldwide, because not only her vast portfolio, experience, out of the box view and determination recommend her, but most of all her talent.”

Press: Interview Lung si la subiect by Carmen Albisteanu

Diana Ionescu: Un machiaj bun se poate face rapid si nu neaparat cu produse profesionale

http://www.carmenalbisteanu.ro/2012/11/12/diana-ionescu-un-machiaj-bun-se-poate-face-rapid-si-nu-neaparat-cu-produse-profesionale/

photography: Iulian Mosu

Am cunoscut-o pe Diana Ionescu in februarie. Atunci, abia facuse trecerea de la make-up artist la profesor, iar eu am avut norocul sa fiu model pentru una dintre cursantele ei. Am stat cateva ore printre farduri, oglinzi, trucuri si explicatii pe care le dadea cu o pasiune rara. Desi abia a implinit 27 de ani, Diana a lucrat cu cele mai mari nume din tara – fotografi, reviste, creatori de moda. Pentru mine, e un exemplu care are darul de a inspira si care trasmite ambitie, modestie, munca si curaj.

Lucrurile vazute si auzite de la ea m-au facut si mai curioasa despre lumea asta a culorilor si a lucrurilor pe care ele le schimba la exteriorul, dar si in interiorul nostru. Se nasc unii oameni cu un ochi deosebit, cu un talent pentru culorile, formele si combinatiile perfecte? Cum ajungi de la a machia prietene pana la un job fulltime de make-up artist? In studioul ei boem, unde paletele imense de farduri in toate culorile stau perfect aranjate in fata oglinzii, in timp ce cursantele se jucau cu smokey eyes in lumina soarelui de toamna, Diana mi-a povestit despre meseria ei, despre cum se promoveaza online si a demontat cateva mituri foarte raspandite legate de machiaj.

Cand ai inceput sa te joci cu fardurile?

Am inceput de cand eram mica. O vedeam pe mama ca se machiaza inainte de a pleca la serviciu, iar apoi ramaneam eu cu fardurile acasa si le incercam pe toate. Apoi, o vedeam pe sora mea mai mare ca face acelasi lucru. Orice produs descoperea ea, ajungea si la mine.

Ulterior, lucrurile au devenit mai serioase. Totul s-a tras de la pasiunea pentru fotografie, in special fotografia de moda. Initial, ca orice inceput, il faci pe cunoscuti, pe cobai (zambeste). La inceput imi chemam prietenele sa le fac fotografii si le si machiam, pentru ca nu aveam o echipa cu care sa lucrez. Am invatat experimentand pe mine. Aveam fardurile la comun cu sora mea, ne tot cumparam, si la un moment dat am inceput sa am cereri de la prietene, sa le machiez pentru evenimente sau diverse ocazii. Din recomandare in recomandare, am ajuns sa machiez persoane necunoscute. Dar s-a intamplat in timp, nu a fost ceva brusc si nu mi-am zis niciodata “de maine, eu vreau sa devin make-up artist”.

De cand ai inceput sa tii cursuri si pentru altii? Cum s-a produs trecerea asta, de la make-up artist la profesor?

Am inceput de anul acesta, din februarie. A venit totul din cererile venite de la diverse persoane. Nu m-am hotarat sa fac cursuri inainte sa am cereri. Am decis sa le concretizez intr-o grupa, pentru ca de obicei, cursurile individuale sunt mai scumpe si e ok sa fie minimum trei persoane daca fac o prezentare si o demonstratie.

Cum ajungi de la a machia prietene la contracte serioase?

Si de la a machia prietene pana la a machia persoane necunoscute care platesc pentru asta e iar un pas foarte mare pentru ca si de acolo se castiga destul de multi bani si de acolo vin si miresele. Dar sa ajungi sa machiezi pentru sedinte foto sau prezentari de moda, asta e alta sfera si se ajunge foarte greu. Trebuie in primul rand sa cunosti oamenii, iar asta se face foarte incet si stabilind relatii, cunoscand fotografii, iar dupa ce ii cunosti sa vezi daca te potrivesti cu stilul lor, pentru ca nu se intampla asta intotdeauna. Facand la inceput multe sedinte de test, pentru a cunoaste oamenii respectivi, unii m-au cautat si pentru joburi.

De multe ori, nu e nicio diferenta (intre produsele profesionale si cele mainstream), dar platesti mult brandul. – Diana Ionescu

Machiajul complex e rezervat femeilor cu suficient timp si pricepere. Dar ce nu trebuie sa uite o persoana obisnuita sa faca inainte de a iesi din casa, pentru a arata bine, chiar daca nu are prea mult timp de petrecut in fata oglinzii?

Ar trebui sa respecte ordinea pasilor intr-un machiaj. In primul rand, sa isi curete tenul, pentru ca orice produs de machiaj asezat pe un ten nesnatos, care nu arata curat si nu e luminos, nu arata bine, indiferent ce ti-ai face. Pe o baza bine facuta, orice gest arata mult mai bine. Poti sa iti faci tenul sa arate mult mai bine prin diverse trucuri si sa iti mai pui un ruj colorat si esti gata sa iesi din casa, nu trebuie sa petreci 20-30 minute in fata oglinzii. Fiecare femeie are datoria sa-si gaseasca acele elemente care o fac sa se simta bine, dar sa nici nu para ca s-a chinuit foarte mult.

Cat de importante sunt produsele folosite in machiaj? La ce trebuie sa fim atente atunci cand ne alegem un produs?

Produsele sunt foarte importante in sensul ca trebuie sa-ti alegi produsele potrivite pentru tipul tau de ten si pentru necesitatile tale. Daca ai tenul mai gras, automat nici fardurile de pleoape nu o sa-ti reziste foarte mult. Trebuie sa iti iei un produs care sa te ajute sa-ti reziste fardul mai mult pe pleoape. Daca ai tenul foarte uscat si iti pui un fond de ten foarte mat, o sa arate tenul imbatranit. Trebuie sa te cunosti pe tine insati. Foarte putine produse sunt general valabile pentru toata lumea.

Fiecare femeie are datoria sa-si gaseasca acele elemente care o fac sa se simta bine, dar sa nici nu para ca s-a chinuit foarte mult.

Femeile investesc mult in farduri, dar cat de mult merita aceste investitii? Ce pot face produsele profesionale, iar produsele mai ieftine nu pot?

De multe ori, nu e nicio diferenta, dar platesti mult brandul. Niciun brand nu are toate produsele bune, fie ca e ieftin, fie ca e profesional. Trebuie sa testezi, iar daca esti pasionat cu adevarat, e o placere si o relaxare sa incerci produse noi. Daca nu, mergi pe o reteta pe care ti-o da un profesionist. E ca la doctor (zambeste). Cam asta se intampla si la cursurile mele: le fac fetelor o lista cu produsele care li se potrivesc si ard etapele de testare.  Totul vine incercand si intelegand ce contin produsele respective si cum se completeaza cu tipul de ten.

Cum te promovezi? Cum ajung oamenii la tine?

Cel mai mult ma promovez online, pe facebook si pe blog, care are deja trei ani. Nu mi-am platit niciodata vreo aparitie, ad-uri, totul s-a intamplat natural. Si incerc sa interactionez cu oamenii care ma urmaresc. Am avut tot felul de concursuri, cadouri si mi se par importante, pentru ca oamenii trebuie sa simta ca e o legatura acolo, ca e cineva real in spatele prezentei online.

Multe dintre fetele care fac cursul tau se gandesc la o schimbare a carierei. Ce parere ai despre schimbarile astea si cum le poti trasforma intr-un succes?

Le incurajez sa isi urmeze pasiunea si sa o dezvolte. Dar e greu sa treci de la pasiune la job fulltime.Multe raman la nivelul part time, fac asta in weekend, dar pastreaza si un job stabil. E o nesiguranta si chiar daca pare ca multe lucruri vin de la sine, eu ma gandesc mereu la strategii de promovare. Tot timpul trebuie sa te gandesti ce poti sa faci mai mult, care e urmatorul pas, ca in orice cariera.

Am observat ca multe branduri te contacteaza pentru endorsement, pentru a le promova sau a deveni ambasador de brand. De ce anume tii cont cand alegi sa colaborezi cu un brand si cum iti pastrezi credibilitatea in fata clientilor si a cititorilor?

E si asta o ramura in care poti sa te dezvolti. Eu am fost freelancer si am evitat asocierile cu branduri, dar am cativa sponsori care mi-au sustinut anumite concursuri sau cu care am colaborat. Eu le foloseam produsele dinainte sa ma contacteze si le promovam neconditionat pe blog; au vazut lucrul asta, m-au contactat si am inceput sa colaboram. Iar daca un produs nu e bun, prefer sa nu scriu despre el decat sa fac compromisuri ca sa scriu de bine. Anumite branduri trimit bloggerilor produse, dar nu te obliga nimeni sa scrii despre ele. Prefer sa scriu doar de bine, despre cele care imi plac, cu avantajele si dezavantajele lor reale.

Practica si exercitiul sunt pe primul loc, dar talentul se educa. Daca te gandesti ca e o meserie pe care sa o faci pentru ca se castiga bani, e un drum mai lung pana ajungi acolo. – Diana Ionescu 

De unde incepi cand te hotarasti sa devii make-up artist? Ce sfat i-ai da unei persoane atrase de meseria asta?

In genul asta de meserie e foarte greu de a stabili niste pasi, o reteta. Ca in orice arta – pentru ca e o arta, de aceea se si numeste make-up artist – exercitiul e primul pas. Ce face un pictor? Exerseaza, picteaza extrem de mult si invata singur. Dupa ce invata tehnicile teoretice, incearca sa-si dezvolte stilul propriu. Poti sa iei si cursuri de pictura, dar ele nu iti vor da talent si nici personalitate, care se dezvolta in timp. Practica si exercitiul sunt pe primul loc, dar talentul se educa. Daca te gandesti ca e o meserie pe care sa o faci pentru ca se castiga bani, e un drum mai lung pana ajungi acolo.

Apropo de bani, castiga bine un make-up artist?

Da, se castiga bine, dar rebuie sa vrei sa te dezvolti. Sa stii sa explorezi toate posibilitatile prin care sa castigi bani. Sa nu ramai doar la machiaj de mirese. De exemplu, se castiga foarte bine din predat, mai bine decat din sedinte foto. Dar trebuie sa iti si placa sa faci asta, pentru ca e un lucru total diferit de a machia – aici trebuie sa explici ce faci, pas cu pas.

Interviul asta nu este un advertorial, ci doar o doza de inspiratie. Daca va tenteaza, Diana va tine in cadrul Dalles Go! un curs de machiaj care va dura 12 saptamani. Intre timp, o gasiti pe blog si peFacebook.”

photography: Iulian Mosu

Interview: petocuri.ro

Make-up artistul Diana Ionescu, despre inspiratie, provocari si vise

Daca ar fi sa descriem universul creativ al Dianei Ionescu, am folosi cuvinte precum alchimie, curiozitate si feminitate. Indragostita de fotografie, absolventa de arhitectura si un make-up artist cu un portofoliu impresionant, ce cuprinde colaborari cu publicatii de top din Romania… Alegerea Dianei Ionescu printre personajele care ne inspira a venit firesc. Ea ne-a povestit, astfel, despre pasiunile ei, despre lucrurile care o inspira si, nu in ultimul rand, ne-a dezvaluit tendintele in machiaj ale primaverii.

Arhitectura, fotografie, make-up… Chiar daca sunt domenii de activitate diferite, ele prezinta anumite elemente comune care nu fac trecerea sa para nefireasca.   Povesteste-ne cum a fost acest parcurs pentru tine?
Fotografia m-a atras inca din liceu, de cand ma pregateam pentru admiterea la facultatea de arhitectura. Am avut un moment in care am vrut sa renunt la arhitectura si sa ma pregatesc pentru sectiunea Imagine, UNATC. Am mers insa mai departe cu arhitectura. Este un domeniu care inca ma intriga si pasioneaza si am vrut sa-mi demonstrez ca pot face si asta. Fotografia m-a ajutat sa inteleg mai bine spatiul si culorile, iar regulile lor se aplica si in machiaj. In plus, fotografia este modul in care se finalizeaza un machiaj, felul in care se conserva. Este foarte important sa intelegi procesele fotografice pentru a putea evidentia un machiaj prin fotografie.

Care au fost cele mai mari provocari pe care le-ai intampinat in cariera de make-up artist?
Cea mai mare provocare este sa evidentiezi trasaturile frumoase ale unei persoane si sa diminuezi lucrurile mai putin estetice. Acest lucru se aplica si in pictorialele de beauty  artistice, unde trebuie sa tii cont si de model si de conceptul pictorialului. Apoi, este lucrul in echipa - daca aceasta componenta nu functioneaza la capacitatile ei maxime, totul devine o mare provocare.

Creativitatea este unul dintre cuvintele cheie ce definesc universul machiajului. Care este sursa ta de inspiratie?
Nu am o singura sursa de inspiratie. Poate sa fie o stare, o fotografie, o culoare, un produs pe care vreau sa-l incerc. Cand lucrez la ceva care implica mai multe elemente - haine sau bijuterii - ma inspir din stilul tinutei sau al bijuteriilor si din fizionomia modelului.

Cum arata primavara 2012 in ceea ce priveste tendintele in machiaj?
Tendintele in machiaj in 2012  se incadreaza in 4 directii. Prima este reprezentata de lookul atletic, definit de o piele fresh,sanatoasa, luminoasa, sportiva si de un machiaj minimal. A doua directie este lookul auriu - cu nuante aramii sau bronz pe pleoape, obraji si buze. Urmeaza apoi lookul nouveau, inspirat din curentul art nouveau si glamourul anilor 1920. Aceasta tendinta vorbeste despre romantism si feminitate, iar accentul machiajului se pune fie pe buze, fie pe ochi. A patra directie este reprezentata de lookul neon. Culorile neon sunt aplicate subtil pe buze sau pe pleoape pentru a crea un aspect feminin.

Cum te-ai defini ca make-up artist?
Imi place sa creez lookuri exagerate si indraznete, sa ma joc cu materiale neconventionale si sa experimentez cu texturi si culori.

Care este cel mai mare vis al tau in ceea ce priveste cariera profesionala?
Unul dintre ele s-a realizat deja. Este vorba de atelierele de machiaj pe care le organizez. Al doilea vis este in curs. Imi doresc sa calatoresc si sa colaborez cu publicatiile internationale.

Poti descoperi mai multe imagini din portofoliul Dianei Ionescu aici!

Interview: “Fura Meserie de la make-up artistul Diana Ionescu” @ Shoppingnews.ro

"Diana  Ionescu a reusit de ceva vreme sa atraga atentia publicului interesat de make-up si beauty pentru ca vine cu o prospetime si o ingeniozitate de care era nevoie in peisaj. In februarie, make-up artistul va sustine o serie de workshop-uri care-ti vor permite sa furi cate ceva din secretele meseriei culorilor si fetelor. (de Raluca DUMITRA)

Se joaca cu culorile de foarte multi ani, in diferite forme - hartie, fotografii si, bineinteles, machiaj , pentru ca prin ele gaseste un mod de exprimare a unei stari, a unei trairi.

Viseaza sa ajunga sa faca o coperta Vogue, isi iubeste meseria pentru faptul ca nici o zi nu seamana cu alta si pentru ca interactioneaza cu oameni noi tot timpul, iar pe un tanar make-up artist l-ar sfatui sa isi perfectioneze tehnica si sa se axeze pe ce ii place cel mai mult.

Pentru ca suntem interesati si ne place ceea ce face, am luat-o pe Diana la cateva intrebari.

I: Faci make-up, hair styling, fotografiezi si, de multe ori, esti si model - cum poti sa le faci pe toate? Ti-e mai usor asa decat sa te limitezi la una dintre ele?

R: Le fac pe toate pentru ca imi e mai usor sa ma exprim asa, de multe ori. Depinde insa de proiect si de complexitatea lui, de timpul pe care il am la dispozitie.

I: Poti sa te intretii lucrand doar ca (make-up) artist in Romania sau trebuie sa gasesti si proiecte adiacente?

R: Teoretic poti, dar trebuie constant sa fii in dezvoltare, sa cunosti oameni noi si sa te gandesti la ce proiecte ai luna urmatoare. Fiecare etapa din aceasta meserie vine cu ceva nou. Trebuie sa ai rabdare si sa fii devotat in ceea ce faci ca sa poti trece prin toate etapele.

I: Cum ti-a venit ideea workshop-urilor? Sunt primele pe care le tii?

R: Ideea mi-a venit pentru ca am primit foarte multe cereri de tutoriale si lectii private. Pentru ca nu toata lumea isi permite o lectie privata de machiaj (daca este o singura persoana pe care o invat, pretul creste), m-am hotarat sa le structurez in grupe de maximum sase persoane, atingand subiectele cel mai des solicitate: machiajul de zi, machiajul Hollywood, smokey eyes. Am extins seria workshop-urilor cu unele dedicate iubitorilor de machiaj cu notiuni avansate: machiajul fashion si face art.

Workshop-urile se desfasoara in perioada 4-26 februarie. 

Cele pentru incepatori dureaza 5 ore fiecare si costa 380 de lei, in timp ce avansatii in ale make-up-ului vor petrece 6 ore cu Diana si vor plati 580 de lei. Cum poti sa participi la workshop-urile sustinute de Diana, afli de aici.”

Featured: demo.creatia.ro

"Eclectic MakeUp

Diana Ionescu  makes up a pretty damn good art.


Photography: moyo studioIulian Mosu & Diana Ionescu

Make-up: Diana Ionescu

The work:

The girl:

The place and the other place

http://demo.creatia.ro/2011/11/eclectic-makeup/Interview - envy.ro

 

Interviu cu Diana Ionescu, o foarte talentata make-up artista!


          Intr-o lume in care suntem asaltati de sute, mii, milioane de imagini… putini creativi ne mai impresioneaza. Tehnologia  pare ca a uniformizat pana si notiunea de talent. Dar ce bine ca exista oameni atat de pasionati de ceea ce fac incat prin tot ceea ce creaza, transpare cat de speciali sunt ei si cat de speciale sunt creatiile lor. In acest mod se disting astazi, oamenii care merita cu adevarat, atentia noastra. Un astfel de om este si Diana Ionescu, specialista in make-up, o meserie atat  de tanara la noi in tara. Diana Ionescu este make-up artistul pe care vi l-am recomanda oricand, cu incredere! Am urmarit destul de mult noi nume care apar in domeniu si… de prea putine ori pot spune cu mana pe inima: “Imi place, ceea ce vad este cu adevarat deosebit”.

Diana Ionescu este make-up artist free-lancer, are foarte multe colaborari in zona de moda, unde se ocupa de make-up pentru pictoriale sau prezentari, dar in acelasi timp realizeaza si machiaje pentru diverse evenimente.

Am vrut sa o cunoastem mai bine, de aceea Diana ne-a acordat un interviu si ne-a povestit despre munca ei, despre ce ii place si ce nu ii place in meseria ei… Despre cat de mare este pasiunea pentru ceea ce face.


Interviu cu Diana Ionescu, o foarte talentata make-up artista!

Envy.ro:  Cum ai intrat in aceasta lume fascinanta a artei machiajului? Povesteste-ne putin despre modul cum ai descoperit ca ti-ar placea sa devii make-up artist…

Diana Ionescu: Am intrat in aceasta lume treptat, aproape ca nici nu am simtit cand s-a intamplat acest lucru. De cand am inceput sa am tangente cu machiajul, am stiut ca e ceva ce-mi place foarte mult si am continuat sa exploatez aceasta latura in permanenta. 

Envy.ro:  Make-up inseamna doar “a retusa” sau si “a crea”?

Diana Ionescu: In mod sigur inseamna a crea. Pana si cele mai simple si aparent banale machiaje insemna a crea o noua infatisare, a evidentia trasaturile si, cel mai important, a da o noua dispozitie si atitudine pentru cea care il poarta. 

Interviu cu Diana Ionescu, o foarte talentata make-up artista!

Envy.ro:  Am observat ca ai foarte multe colaborari in proiecte de moda. Care este, in opinia ta, legatura dintre moda si beauty?

Diana Ionescu: Legatura este foarte stransa, Fashion insemna si beauty – de la showurile de pe runway, pana la pictoriale de moda, toate au modele care au nevoie de un machiaj care sa completeze tinuta. Make-up artistul trebuie sa inteleaga moda si trendurile in care se incadreaza, inspiratia pe care o are o tinuta pentru a putea crea un machiaj in armonie. 

Envy.ro: Cum se desfasoara o zi agitata din viata unui make-up artist free-lancer?

Diana Ionescu: In doua feluri – ocupata de dimineata pana seara cu un shooting sau o filmare, sau relaxata acasa, ocupandu-ma deblog . 

Envy.ro: Intr-un alt interviu ai spus ca in meseria ta ai de-a face cu foarte multa superficialitate. Poti sa detaliezi? Ce te face sa simti asta?

Diana Ionescu: Este o lume care se bazeaza pe aspectul exteior, foarte mult pe aparente. Primele impresii se fac dupa criterii care nu tin de cat de bine lucrezi sau cat de creativ esti.

Envy.ro: Ce te inspira in arta ta? 

Diana Ionescu: Contextul 

Envy.ro: Este oare, Romania, un spatiu propice pentru manifestarea creativii din zona de fashion si beauty? Daca nu, in ce tara ti-ar placea sa iti parcatici meseria, datorita conditiilor mai favorabile?

Interviu cu Diana Ionescu, o foarte talentata make-up artista!

Diana Ionescu: Este un spatiu potrvit pentru inceput si pentru a capata experienta. Pentru a atinge un punct culminant cred ca trebuie sa activezi si intr-un oras care este o capitala a modei. De obicei aceste orase au o industrie mult mai dezvoltata, mult mai multe publicatii de calitate si o lume educata in cultura vizuala.

Envy.ro: In ce mod te vezi evoluand in aceasta lume, fie pe scena romaneasca, fie pe cea internationala?

Diana Ionescu: Pe scena romaneasca m-am indreptat deja spre ce mi-am propus, acum imi doresc sa trec la un alt nivel, care la noi in tara nu exista. 

Envy.ro: Care este make-up artistul care te influenteaza cel mai tare?

Diana Ionescu: Alex Box este prima care imi vine in minte, dar sunt atat de multi make-up artisiti care fac o treaba minunata. 

Envy.ro: Ce te enerveaza cel mai tare in munca ta?

Diana Ionescu: Spalatul pensulelor si caratul trusei de make-up :)).

Envy.ro: Atunci cand realizezi un machiaj de ocazie, consideri ca anumite particularitati ale trasaturii unei persoane sunt un defect si atunci incerci sa le acoperi prin machiaj, sau preferi sa pui accentul pe frumusetea naturala a persoanei? 

Diana Ionsecu: La machiajul de ocazie incerc mereu sa evidentiez partile frumoase, si apoi sa estomez defectele. 

Interviu cu Diana Ionescu, o foarte talentata make-up artista!

Envy.ro:  Ce ar trebui sa stie orice femeie despre make-up?

Diana Ionescu: Ca este o modalitate sa ne simtim mai feminine, mai frumoase, dar nu trebuie sa devina o dependenta. Just have fun with it! Ah, si ca orice machiaj are nevoie de demachiere. 

Envy.ro: Care este cea mai frecventa greseala pe care o fac femeile atunci cand se machiaza singure? 

Diana Ionescu: Nu respecta pasii unei baze de machiaj.

Envy.ro: Ce marci de produse ne recomanzi pentru aplicarea unei baze pentru make-up ideale?

Diana Ionescu: Pentru un make-up de zi recomand marcile care nu au parabeni si au mutle ingrediente naturale care sunt benefice tenului. De exemplu: La Roche Posay, Bourjois, etc. Acum ne putem bucura de produse de machiaj cu efectele celor de ingrijire, de ce sa nu profitam?  Pentru un machiaj de ocazie care trebuie sa dureze foarte mult recomand marcile de produse profesionale: M.A.C., Make-up forever, Illamasqua, Nars, Smashbox, Kryolan etc)

Envy.ro: Care sunt pasii cei mai simpli pentru realizarea unui machiaj rapid de zi? Cum machiam ochii, obrajii si buzele?

Diana Ionescu: Imi este greu sa dau o reteta generala, deoarecere exista un infinit de varianta de a te machia. Insist pe respectarea pasilor: demachiere, tonifiere, hidratare si factor de protectie solara, font de ten, corector. De aici totul este prea subiectiv.

Envy.ro: La final, un sfat pentru orice tanar sau tanara care isi doreste din toata inima sa practice aceasta meserie.

Diana Ionescu: Sa exerseze sa exerseze si iar sa exerseze. Sa invete istoria machiajului si sa isi aleaga referinte bune – style.com e o resursa ideala pentru orice make-up artist. 

de Jullie S.

Featured in september issue of  TABU magazine Romania - Interview about FACE ART.

Featured in september issue of  TABU magazine Romania - Interview about FACE ART.

Les Poupees Manoush - The One Magazine Romania

Les Poupees Manoush - The One Magazine RomaniaFotograf Andrei Fantana
Modele Ioana Liliana Gheoghe, Iulia Burtea
Make-up Diana Ionescu
Coafura Anca Macavei
Concept Medina Pop
Vestimentatie Manoush
Locatie Magazin Manoush, Baneasa Shopping City

making of photos here

Va astept la FASHION PICNIC // The Royal Editionsâmbătă, 4 iunie // British Gallery // 80% șanse de soare Degustare de ceaiuri englezești by British Gallery. Vestimentație MURMUR by Andreea Bădală, Andra Clițan, Ioana Ciolacu, Lana, PRAF by Laura Vărgălui. Pantofi Coca Zaboloteanu. Bijuterii Carla Szabo. Expoziție Diana Ionescu. Fashion Picnic at British Gallery - o experiență regală de neegalatCorfirmati prezenta aici : https://www.facebook.com/event.php?eid=221440801216824 * Photo & Make-up by Diana Ionescu, Model Tatiana Moise 

Va astept la 
FASHION PICNIC // The Royal Edition
sâmbătă, 4 iunie // British Gallery // 80% șanse de soare 

Degustare de ceaiuri englezești by British Gallery. Vestimentație MURMUR by Andreea Bădală, Andra Clițan, Ioana Ciolacu, Lana, PRAF by Laura Vărgălui. Pantofi Coca Zaboloteanu. Bijuterii Carla Szabo. Expoziție Diana Ionescu. Fashion Picnic at British Gallery - o experiență regală de neegalat

Corfirmati prezenta aici : https://www.facebook.com/event
.php?eid=221440801216824 

* Photo & Make-up by Diana Ionescu, Model Tatiana Moise 

Interview - Pret-A-Protester

Diana-Ionescu-1

1. Desi studiezi arhitectura, activitatile tale profesionale se rezuma la make-up si fotografie. Cum a luat nastere nevoia si pasiunea de a practica meseria de make-up artist?

In facultate mi-am dezvoltat mai  intai pasiunea pentru fotografie, avand nevoie de studii de lumina, geometrie si culoare. Majoritatea studiilor in aceste domenii m-au ajutat enorm, mai apoi, in make-up si fotografie de moda. Dintotdeauna am fost pasionata de portrete si am experimentat o perioada cu fotografia de moda, unde jucam mai multe roluri: fotograf, make-up & hair stylist. La un moment dat, am hotarat ca fotografia sa ramana, deocamdata, la stadiul de hobby (nu e momentul sa investesc in aparatura), concentrandu-ma pe partea de machiaj. Din punct de vedere financiar, mi-a fost mai usor sa ma axez pe make-up, care nu presupunea investitii prea mari (oricum imi cumparam foarte multe cosmetice si farduri pentru mine, si imi era imposibil sa le folosesc pe toate intr-un timp util). 

2. Cum reusesti sa practici aceasta meserie in Romania? Exista interes din zona industriei de fashion (show-uri de moda, pictoriale)?

Am inceput sa practic aceasta meserie pentru un tip de clientela care nu are legatura cu industria de moda sau cu publicatiile din acest domeniu. La inceput am colaborat cu o agentie de organizat evenimente si machiam mirese. Clientele acestea mi le-am pastrat, ba mai mult, s-au inmultit! Este un job care ma atrage pentru ca presupune sa lucrezi cu persoane normale (prin asta ma refer la faptul ca nu sunt modele), pe care le transformi prin machiaj - e foarte interesant sa asisti la schimbare. Spre deosebire de modelele profesioniste, femeile normale care apeleaza la make-up artist sunt interesate sa se infrumuseteze prin machiaj, sa-si corecteze anumite defecte; chiar simt ca le ajut intr-o oarecare masura.

Ca make-up artist freelancer in Romania, inainte de a avea talent, imaginatie si creativitate, trebuie sa cunosti oamenii potriviti si sa detii un arsenal cat mai impresionanat de produse care dau bine. Conteaza mai putin daca te ajuta toate produsele din trusou sau daca stii sa le folosesti pentru a da un plus machiajului. E mai usor sa ajungi acolo unde iti doresti nefiind un freelancer, lucrand pentru un brand de cosmetice care sa te promoveze sau pentru un make-up artist consacrat, de care sa te lipesti si sa devi asistentul lui. Ca si freelancer e mult mai dificil in Romania, pentru ca lumea din industria modei si a publicatiilor nu te poate asocia cu ceva de notorietate, cum ar fi un brand sau un nume celebru. Iar daca nu esti bagat in seama de publicatiile care “conteaza”, unde se etaleaza toate numele celebre din domeniu, atunci insemna ca nu esti indeajuns de bun. In ceea ce priveste show-urile de moda, nu se prea lucreaza cu freelanceri - de obicei se apeleaza la un brand de cosmetice care sponsorizeaza. Cu toate astea, eu cred ca cel mai important pentru un make-up artist este portofoliul. El spune mult mai mult decat trusa de produse sau brandurile cu care te asociezi. Daca ai un portofoliu care sa te diferentieze si evidentieze, atunci esti pe drumul cel bun. Partea cea mai buna e ca portofoliul il poti lua cu tine oriunde. Inainte ca interesul din partea industriei care iti aduce profit si notorietate sa vina, trebuie sa ai destula perseverenta si sa practici aceasta meserie pentru ca simti si pentru ca ai face-o indiferent de reactii. 

3. Care este traseul pe care un freelancer trebuie sa-l parcurga pentru a patrunde in industrie?

Cred ca traseul este acelasi peste tot – daca esti cu adevarat pasionat si te perfectionezi in permanenta, portofoliul tau va deveni din ce in ce mai puternic si te va promova.

4. Care este maximul/peak-ul pe care il poate atinge un make up artist in Romania?

Maximul e diferit in functie de tipul de machiaj pe care te axezi. Pentru a atinge acel punct inalt trebuie sa stii exact spre ce tinzi, ce zona de make-up te atrage cel mai mult. Specializarea intr-o anumita categorie este foarte importanta daca vrei sa ajungi “sus”. Nu cred ca poti fi in top in mai multe ramuri ale meseriei, in acelasi timp. Pentru fiecare ramura ai nevoie de oameni care sa te ajute si promoveze, sa creada in munca ta, iar cercurile de oameni sunt diferite, de la caz la caz. In industria publicatiilor de moda si zona de beauty - sunt anumite cercuri, in machiajul de film si clipuri - altele; si tot asa. In schimb, poti sa treci la alta ramura dupa ce simti ca ai “terminat” cu cea in care te-ai specializat si ai ajuns sa ai succes. 

5. Avantajele si dezavantajele practicarii acestei meserii.

Avantaje: in cazul unui freelancer - o mare flexibilitate in program, posibilitatea de a-ti selecta job-urile, faptul ca de fiecare data te confrunti cu ceva nou (nu exista doua machiaje identice), interactiunea cu persoane interesante, practicarea unei arte care iti aduce beneficii imediate, posibilitatea de a calatori pentru joburi. 

Dezavantaje: faptul ca te invarti intr-o lume plina de superficialitate (in mare), unde conteaza extrem de mult felul in care “te vinzi”.

6. Cea mai mare realizare in calitate de make-up artist?

Faptul ca mi-am format o clientela care imi este fidela si care ma recomanda de fiecare data cand apare ocazia.

7. Cea mai mare fantezie in calitate de make-up artist?

Sa ai acces la toate produsele de make-up gratuit, pentru a le incerca si promova pe cele care iti plac.

8. Cea mai mare provocare in calitate de make-up artist?

Sa nu te blochezi intr-un proiect, sa incerci sa-ti pastrezi un stil propriu, fara a te autocopia. 

9. Cea mai mare dezamagire in calitate de make-up artist?

Sa nu ti se respecte munca. De exemplu, atunci cand lucrezi cu un fotograf e foarte important sa impartasiti aceeasi viziune. Exista riscul ca fotografia in sine sau lumina folosita sa diminueze efectul make-up-ului. Si asta e o dezamagire!

10. Cea mai mare frustrare in calitate de make-up artist?

Sa ti se impuna ce make-up sa faci de catre alti membrii ai echipei. Sau, mai rau, sa ti se prelucreze machiajul cu nesimtire, sa ti se schimbe nuantele, culorile, intentiile.

11. Cea mai placuta experienta in calitate de make-up artist?

Sunt multe experiente placute. Imi e greu sa ma gandesc la una anume. Faptul ca lucrezi intr-un mediu creativ si relaxant e o experienta placuta in sine.

12. Care sunt produsele de make-up si ingrijire preferate? Acele beauty essentials la care nu te gandesti sa renunti vreodata?

Demachiant, tonic, crema hidranta si fond de ten. Mai departe, lista continua cu “non-essentials”, adica produse facultative. Bineinteles ca am nevoie de toate, dar pentru diversitate si amuzament, nu pentru ca le-as folosi in fiecare zi, deodata. In ceea ce priveste produsele de ingrijire, nu as renunta la cremele hidratante de corp, cele care nu imi agreseaza pielea. Imi plac si preparatele home made, uleiurile de masline, samburii de struguri cu diferite uleiuri esentiale. Pentru ca am decis ca “blond is my color”, sunt dependenta de tratamentele “leave in” pentru par si de uleiul de cocos. 

13. Daca ai putea alege un singur truc pe care sa-l recomanzi femeilor pentru a-si infrumuseta aspectul, care ar fi acela?

E foarte greu pentru ca fiecare femeie este diferita si are probleme de ten si de fizionomie diferite. Mi-e imposibil sa generalizez, dar cred in puterea miraculoasa a unor sprancene corecte! In general, femeile au tendinta de a-si subtia sprancenele mai mult decat este nevoie. Apoi, ingrijirea pielii este la fel de importanta – le recomand tuturor sa foloseasca protectie solara si sa se demachieze in fiecare seara si dimineata. 

14. Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile atunci cand se machiaza singure?

Nu acorda suficienta importanta bazei de machiaj. Pentru multe femei, machiajul consta in fardul de pe pleoape. Pana la aplicarea fardului exista multi pasi, care te fac sa arati mult mai bine si mai natural decat in cazul unui fard aplicat in 2 minute. In ultimii ani, s-a pus tot mai mult accentul pe machiajul care sa nu se vada, acel “no make-up makeu-up”. Asta presupune a-ti evidentia trasaturile fetei cu ajutorul unui machiaj aproape “invizibil”. Multe femei care “au prea mult timp la dispozitie” nu stiu cand sa se opreasca. Vor ca toate elementele fetei sa fie perfect evidentiate - atunci pun prea mult produs (ten incarcat, sprancene perfect conturate cu o linie foarte bine delimitata, ruj aprins, creion negru si mult fard). Machiajul trebuie sa para un gest jucaus si lipsit de efort. Cele sofisticate, prin care arati ca ai stat 2 ore in oglinda pentru a le realiza, sunt “so out”!! Daca nu ai timp la dispozitie, renunta la fard si rezuma-te la un ruj pe care il poti aplica cu degetele, fara un contur precis. O sa iti evidentieze trasaturile si vei atrage privirile intr-un mod placut. 

15. Beauty icon preferat?

Brigitte Bardot si Kate Moss.

Brigitte-Bardot-actresses-16529756-2560-1805

Kate-moss-1024x768-25586

16. Make-up artistul pe care il admiri cel mai mult?

Alex Box. Lucreaza pentru Illamasqua. Imi place mult si filosofia brandului – “make-up for your alter ego”. Ayami Nishimura. Mentionez si doi make-up artisti pe care ii apreziez atat pentru portofoliu, dar si pentru faptul ca impartasesc cu drag secrete prin video-tutoriale: Lisa Elridge si Pixiwoo.

Alex box

Interviul complet il puteti citi aici : 

http://www.pretaprotester.com/pretaprotester/2011/04/1-desi-studiezi-arhitectura-activitatile-tale-profesionale-se-rezuma-la-make-up-si-fotografie-cum-a-luat-nastere-nevoia-si.html

Featured in HOWCOOL ( Italian Magazine )

copyright Diana Ionescu 2011 - Self portraits ( make-up & post-processing by me )

 http://www.dianaionescu.com  

This post was featured in HowCool Italian Magazine. 

You can see the entire post here 

MAKE-UP SHOPS ILLAMASQUA LOVE-MAKEUP M.A.C. KIKO SLEEK